Online finansiering – et alternativ til banken

Online finansiering er blevet et godt alternativ til banken, hvor det er langt sværere at blive godkendt til et forbrugslån og hvor ansøgningsprocessen er langt mere tidskrævende. Der er en del fordele ved at vælge nettets muligheder, særligt hvis banken har afvist din forespørgsel.

Der er sket meget de senere år, hvor flere prisvenlig selskaber er kommet på markedet og det har bidrage til lave renter – og at online finansiering er blevet et brugbart supplement. Seniorpraksis ser mere på hvorfor lige her.

Den simple ansøgningsproces

Der er særligt tre områder der gør online lån til et godt alternativ til banken. Det er den simple ansøgningsproces, der er ligetil og ubesværet. Det er muligheden for hurtigt at få klarlagt, hvem der kan hjælpe dig (sende lånetilbud). Det er de mange valgmuligheder, der har betydet større konkurrence og lavere renter.

Vi ser på hvert enkelt aspekt her og starter med ansøgningsprocessen. For mens de fleste har oplevet banken skal bruge en masse materiale, du skal deltage i møder og begrunde formålet, er det langt mere enkelt online. Du udfylder dine personlige oplysninger, låneønsker og vedhæfter eventuelt årsopgørelse og lønsedler. Alternativt kan du blive bedt om at sende dem efterfølgende – typisk ved større lånebeløb.

Mere skal der ikke til og så kan du have svaret inden for kort tid. I en travl hverdag vil det tiltale de fleste danskere og så har du tilmed muligheden for at indhente flere tilbud, for at give dig selv det bedste udgangspunkt.

Læs også: Prisen på lån

Få hurtigt styr på mulighederne

Online har du en unik mulighed for hurtigt at få styr på muligheder og hvem der kan hjælpe dig med finansiering. I princippet kan du have ansøgt 3 steder på 30 minutter og afvente deres svar retur. Denne mulighed har du hverken i banken eller hos forhandleren, hvor det er langt sværere og omfattende at afsøge ens muligheder.

Du kan med andre ord hurtigt få styr på mulighederne som forbruger, hvorefter du kan sammenligne, evaluere og tage en beslutning.

Større konkurrence og lavere renter

Sidst men ikke mindst, er den tiltagende konkurrence og nye udbydere med til at forbedre forholdene for dig som kunde. Dels resulterer det ofte i lavere renter, flere fordele eller bedre lånevilkår.

Dertil kommer at flere nye selskaber og koncepter er kommet på markedet, i skikkelse af Santander Consumer Bank, Bank Norwegian og Nordiclån, der allerede har meget fornuftige renteniveauer. Renter der generelt er under gennemsnittet på markedet og dermed gjort det billigere for de fleste.

Opsummerende er der sket meget de senere år, der har gjort online låneselskaberne et endnu bedre finansieringsalternativ. Enten hvis du er blevet afvist af banken eller gerne vil have en second opinion på, om det kan gøres billigere andre steder.