Lån penge som selvstændig

Når du vil låne penge som selvstændig kan det ske med to udgangspunkter. Det kan være du vil låne penge i privat regi eller til virksomheden. Vi fokusere på dine muligheder for at optage lån som selvstændig, frem for lønmodtager, funktionær etc.

Hvis du er på udkig efter et virksomhedslån, bør du overveje helt andre muligheder. Her er banken, investorer og vækstfonde de alternativer du kan overveje. Alternativt skal du låne som privatperson og indskyde pengene i virksomheden. Ønsker du at søge klassiske forbrugslån som selvstændig, kan du få et godt indblik i online mulighederne her.

Online lån til selvstændige

På nettet kan du søge lån på alt fra 5.000 til 400.000 kroner. Du kan derfor få finansieret det meste og ansøgningen tager kun få minutter at gennemføre. Alle låneansøgninger er gratis og uforpligtende at udfylde. Du bør derfor afsøge flere muligheder og se hvad forskellige udbydere kan tilbyde dig af rente og vilkår.

Det er generelt nemmere at blive godkendt online, hvor kravene er færre og mildere. Når du søger lån online, har det typisk ikke en betydning om du er selvstændig, lønmodtager, funktionær eller lignende. Det centrale er hvilken årsindkomst du har.

Du skal ganske vist udfylde din jobfunktion og arbejdsplads under ansøgningen, men det er din indtægt der skal betale de månedlige afdrag. Det er derfor udbydernes primære fokus, når de vurderer din ansøgning og skal tilbyde dig en rente.

Angiv du er selvstændig under ansøgningen

Det eneste du skal gøre anderledes, når du søger online lån til selvstændige, er at angive det under jobfunktion i ansøgningsformularen. Ligesom din virksomhed skal nævnes som arbejdsplads. Fremgangsmåden er derfor meget identisk.

Den primære forskel på lønmodtagere og selvstændige er, at sidstnævnte ofte har en mere svingende indkomst og sidder mindre sikkert i den nuværende indtægt. Selv når det går godt, er du mere afhængig af eksterne faktorer og risici. Som selvstændig tager du selv den risiko, mod at afkastet (indkomsten) kan være betydelig højere. Som lønmodtager er det din arbejdsgiver der “betaler”, hvis der pludselig er nedgang.

Alt dette ved udbyderne online og din bankrådgiver, men det er sjældent det har den helt store rolle for kreditvurderingen.

Sådan får du den laveste rente

Alle danskere bør gå efter den laveste rente, men får ikke altid gjort det der skal til, for at opnå det. Ønsker du at finde den laveste rente, gælder det om at få udfyldt flere låneansøgninger. Du vil derved modtage flere tilbud, som du kan vælge imellem.

Kun ved at indhente flere lånetilbud, har du et udvalg og muligheden for at sammenligne flere løsninger med hinanden. I sidste ende vil du opleve at renterne og ÅOP variere, hvorfor det ikke er ligegyldigt at gøre forarbejdet grundigt. Gå efter den laveste rente og ÅOP, når det billigste lån skal vælge. ÅOP medregner alle gebyrer og omkostninger, så det bør være tungen på vægtskålen.