Lån penge som kontanthjælpsmodtager

Hvis du er på kontanthjælp, kan det hurtigt blive aktuelt med et lån. Særligt hvis du gerne vil med familien på ferie, have nyt badeværelse eller købe andre ting. Det er generelt meget vanskeligt at låne penge som kontanthjælpsmodtager i banken, da de ofte vil afvise din forespørgsel.

Anbefalingen vil her være at sænke forbruget og finde dig et arbejde. Så hvis du ønsker at optage lån på kontanthjælp, vil online udbyderne være din bedste mulighed. Her blander de sig ikke i formålet, da det er helt op til dig hvordan pengene bruges. Samtidig er det markant nemmere at blive godkendt.

Lån på kontanthjælp

Ønsker du at låne penge på kontanthjælp, giver Seniorpraksis dig overblikket over mulighederne. Det gør det nemmere at vide, hvor du kan og ikke kan ansøge. Alle udbydere har forskellige krav. Nogle kræver en særlig alder, andre kræver en bestemt mindsteindkomst. Kontanthjælpen vil dog ofte være nok til at opfylde disse krav.

Det er faktisk primært udbyderne Santander Consumer (240.000 kr. årligt) og Bank Norwegian (fast arbejde) du bør holde dig fra. Dels fordi indkomstkravet er for højt og dels fordi der kræves fast arbejde. Hos mange andre firmaer online, har du fornuftige chancer for at blive godkendt.

Man kan altid diskutere om det er fornuftigt at lave lån som kontanthjælpsmodtager. For der er ingen tvivl om din økonomi er mere skrøbelig, end hvis du havde fast arbejde. Men der kan være forskellige situationer og omstændigheder der gør, at du ikke kan vente på opsparingen.

Det tager tid at spare op og hvis du ikke har 3-6 måneder, kan et lån være et alternativt. Det vigtigste er bare at du har styr på din privatøkonomi, så du er i stand til at betale de månedlige afdrag uden problemer.

Gode muligheder, men krav du skal opfylde

Lån som kontanthjælpsmodtagerDu tænker måske at det er svært at låne penge som kontanthjælpsmodtager? På nettet har du gode muligheder, det kræver bare at du ansøger hos de rigtige. Der er dog stadig en række krav du skal kunne opfylde. Det indebærer typisk følgende:

  • Du skal være dansk statsborger
  • Du må ikke stå i RKI
  • Du skal kunne dokumentere din indkomst
  • Mindst 20 år (få steder 18)
  • Mindsteindkomst (hos nogle udbydere)

Når du har udfyldt en ansøgning, vil det være udbydernes individuelle kreditvurdering, der afgører hvilken rente du får tilbudt. Det er derfor vi altid anbefaler vores besøgende, at få udfyldt flere ansøgninger. Det giver dig selv de bedste forudsætninger og er helt gratis – så ingen grund til at lade vær.

Se også: Online lån til ledige

Kontanthjælpsmodtagere i Danmark

Der er desværre kommet flere og flere kontanthjælpsmodtagere i Danmark, henover de seneste 7 år. Det er den klare tendens i tallene fra Danmarks Statistik. Tal der viser at udviklingen for alvor eskalerede i slutningen af 2008, i forbindelse med Finanskrisen.

Det er bl.a. derfor vi vælger at dække emnet på vores hjemmeside. Der var omtrent 180.000 danskere på kontanthjælp ved udgangen af 2015, hvoraf mange af disse har eller vil få brug for et lån. Et lån der er nærmest umuligt at optage i banken.

Vi ønsker derfor at oplyse dig om dine alternativer på nettet. Det er bare afgørende at du gør det velovervejet og med respekt for din økonomi.  Du skal med andre ord være sikker på, at du er i stand til at betale dine afdrag rettidigt.