Lån penge som elev og lærling

Vil du gerne låne penge som elev eller lærling? Mange unge under uddannelse kan have brug for lidt ekstra penge på kontoen. Det kan være du bor i lejlighed, hvorfor SU’en eller elevlønnen ikke er helt nok. Eller det kan være du drømmer om at tage på ferie med vennerne?

Uanset hvad dit formål og indgangsvinkel er, har du gode chancer for at få et forbrugslån online. Udbyderne er langt mere fleksible og milde i deres krav, sammenlignet med banken. Vi giver dig overblikket over de førende lånefirmaer, hvor du med fordel kan søge lån som lærling eller elev.

Lån til lærlinge og elever

Hvis du er lærling eller elev, er der særligt to forhold du bør være opmærksom på. Nogle udbydere har nemlig krav til din alder og indkomst. I vores oversigt vil du derfor kun finde udbydere, hvor alderskravet er på 18 eller 20 år. Det bør give dig gode muligheder som ung.

 

Du kan tjekke alle udbydernes informationer og krav, ved at trykke “Vis mere”. Ansøg gratis og helt uforpligtende via oversigten. Vi anbefaler du gennemfører flere låneansøgninger, for at øge chancen for godkendelse og så du finder den billigste udbyder.

Får du SU eller elevløn?

Hvilken indkomst har du i øjeblikket? Er du på SU, elevløn eller lærlingeløn? Ifølge Uddannelsesguiden vil elevlønne svinge mellem 9.500 til 12.500 kroner. SU’en vil ligge på et noget lavere niveau, hvorfor du ikke nødvendigvis opfylder indkomstkravet hos alle udbydere.

I oversigten har vi fremvist de mest “milde” udbydere, når det kommer til alder og indkomst, så du har gode forudsætninger for at blive godkendt. Men vi anbefaler alligevel at du bruger 5 minutter på at undersøge, hvilke steder du opfylder kravene.

For der er forskel på at søge lån som 18 årig, med en indtægt på 150.000 kroner om året. Her vil Robotlån og Santander Consumer  være dine muligheder. Eller at ansøge lån som 20 årig kun med SU. Her vil L’EASY, DER Privat Finans og Zaplo være dine bedste muligheder.

Er du både mindst 20 år og med en årsindkomst over 150.000 kr. har du omvendt (næsten) frit valg på alle hylder. I hvert fald når det kommer til udbyderne i vores oversigt.

Se også: Lån som studerende

Husk fokus på ÅOP

Når du engang har fået udfyldt et par ansøgning og modtaget lånetilbud retur, er det afgørende at du vælger det rigtige. Det er nemlig ikke så nemt, som mange unge tror. Mange vil nemlig blindt vælge den laveste rente og det kan medføre forkerte konklusioner.

Du bør i stedet holde fokus på ÅOP (Årlige omkostninger i procent). Det er et økonomisk nøgletal der er blevet lavet, netop for at skabe overskuelighed og gøre det nemmere at sammenligne lån. Det inkluderer nemlig samtlige forpligtelser, herunder gebyrer og administrationsomkostninger.

Du kan sagtens opleve et tilbud med lavere rente, rent faktisk giver større kreditomkostninger, for der er et højt opstartsgebyr. Eller dyre gebyrer undervejs i perioden. Husk derfor at sammenligne tilbuddenes ÅOP, når du sammenligner og skal vælge den billigste løsning. Det er vigtigt!

Er det en god idé?

Man kan altid diskutere om det er en god idé at lave lån til lærlinge og elever. Det positive er, at du er på vej til at blive færdiguddannet, hvorefter du får en markant større indkomst. En indkomst du kan bruge på at få afdraget din gæld.

Samtidig bliver du ikke yngre med årene, så det du drømmer om som 19, 20 eller 22 årig, er ikke nødvendigvis en chance du får senere i livet. Det kan være en længere rejse med din bedste vej, en ferie med vennerne eller et bryllup med din store kærlighed.

Der kan være mange scenarier, hvor det giver mening at søge lån som elev/lærling online, men hvor banken siger nej. Ikke på grund af manglende forståelse, men på grund af deres interne udlånspolitik. Her er online firmaer mere medgørlige og nemmere at blive godkendt hos.

Uanset hvad, håber vi du er blevet klogere på mulighederne online og hvad du bør kigge efter, hvis du vil lave lån til elever og lærlinge.