Lån penge som dårlig betaler

Har du gæld og ubetalte regninger, kan du i værste fald ende med at blive registret i RKI eller Debitor Registret. Det er to opgørelser, der samlede alle dårlige betalere i Danmark. Dårlige betalere dækker over de danskere som har misligholdt deres betalingsforpligtelser og derfor er blevet registret disse steder.

Er det situationen for dig, vil du have rigtig vanskeligt ved at låne penge. Der er nemlig generelt ingen pengeinstitutter eller gode lånefirmaer online, der ønsker at tilbyde lån til dårlige betalere. Vi kommer med gode råd til hvordan du bør forholde dig her, hvis du mangler penge på kontoen.

Om lån til dårlige betalere

Lad os starte forfra med at slå en række facts og vigtige pointer fast:

  • Du er registreret i 5 år – kreditor kan ikke melde dig for samme gældspost.
  • RKI-danskere har væsentlig gæld – ny gæld er derfor det sidste du mangler.
  • Du kan ikke søge lån som dårlig betaler – din ansøgning bliver afvist.
  • Dit fokus bør være på at lave en afbetalingsplan med kreditor(er).

Alle långivere har “Ingen RKI” som et ufravigeligt krav, så selvom du sikkert sagtens kan gennemføre ansøgningen, vil den blive afvist. At optage lån som dårlig betaler er derfor hverken muligt eller en god idé. Du bør derimod fokusere på hvordan du kan komme ud igen.

Få lavet en plan med din kreditor(er), der matcher din økonomiske situation og nuværende indkomst. Det gør jo en markant forskel, om du har et fuldtidsarbejde eller om du er arbejdsløs. Til at løse de manglende penge på kontoen, bør du overveje at sælge brugt, sænke forbruget og andre ting, der kan give dig et større råderum.

Du vil opleve helt andre muligheder som forbruger generelt, når du først er kommet ud af RKI. Registreringen begrænser dig nemlig på en lang række områder, som du kan læse mere om nederst. Det er ikke kun i lånemæssige sammenhænge, at du bliver afvist som kunde.

Se mere om lån til dårlige betalere på MKOM.

Tjek din status på Dininfo.dk

Hvis du er i tvivl om du er registreret i RKI eller bare ønsker at tjekke din status, kan du nu gøre det via www.Dininfo.dk. Du skal blot bruge dit NemID og så kan du logge ind, for at se de aktuelle forhold.

Hvorfor er det så relevant? Der er mange danskere der har prøvet at modtage inkassobreve, som typisk starter processen, men det er langt fra alle der bemærker den efterfølgende registrering i RKI. Det kan være du ikke bliver informeret eller bare konsekvent ignorerer post og e-mails.

Mange danskere laver den fejl, når de er ramt af stor gæld og mange kreditorer. De “gemmer” sig fra problemerne, lader deres breve være uåbnede, frem for at se problemerne i øjnene. Du bør ikke begå samme fejl! I alle tilfælde der er OBS på de er blevet registret i ét af gældsregistrene.

Lån penge som dårlig betalerRKI forhindrer dig i mange ting

RKI forhindrer dig i rigtig mange ting som forbruger, det umuliggør ikke kun din jagt på et lån. Vi har lavet en oversigt med mange af de væsentlige områder, hvor du bliver afvist og er begrænset, som følge af din status som dårlig betaler.

Baggrunden bag er ret simpel. Du har vist at du ikke er dine betalingsforpligtelser voksen, eller i hvert fald ikke overholder dem. Det fjerner tilliden hos det enkelte selskab, uanset om det er et teleselskab, forsikringsselskab eller et lånefirma. Her er hvad du typisk ikke kan:

  • Tegne abonnementer (mobil, bredbånd, forsikring mv.).
  • Optage lån (hverken online eller i banken).
  • Få et kreditkort eller andre korttyper.
  • Lease, købe eller leje bil.
  • Købe ny bolig.

Du er i korte træk ekstremt begrænset i dine muligheder som forbruger. Du kan nærmest kun købe ting, hvis du betaler pengene kontakt/upfront, så sælger er sikker på at modtage sin betaling. Alle løsninger hvor du ender med mere gæld – via lån, kredit eller abonnementer – er ikke mulige.

Og her gør det typisk ingen forskel om du er arbejdsløs eller er en velbetalt lønmodtager. Sidstnævnte vil blot gøre det ekstra dumt, at du ikke har fået betalt dine regninger. Omvendt vil det give dig gode muligheder for at komme ud igen. Det vil være noget mere langtrukken for ledige danskere.

Se også: Lån penge som arbejdsløs

Vores klare anbefaling er at du fokuserer på at komme ud af RKI eller Debitor Registret, så du kommer økonomisk på fode igen.