Lån penge af fagforening og a-kasse

Lån penge af fagforening og a-kasse

Overvejer du at låne penge af din fagforening eller a-kasse? Det kan der være god fornuft i, specielt hvis du er blevet afvist af banken. Der er flere fagforeninger som tilbyder dig finansiering til en fordelagtig rente, men hvor de ikke blander sig i formålet. Præcis som du kender det fra lånemarkedet online.

Er det så en god idé at søge lån hos ens a-kasse? Det grundlæggende svar er, at det kommer helt an på renten og de gældende vilkår. Ofte kan du få attraktive renter og her kan det være et godt alternativ til online mulighederne.

Mulighederne er forskellige

Det er meget forskelligt hvilke fagforeninger der tilbyder finansiering og blandt dem der gør, under hvilke forhold. Dels i løbetid, lånebeløb og renter. Det kræver derfor at du sætter dig grundigt ind i tingene, inden du kaster dig ud i noget. Du kan med fordel vende muligheden med din bankrådgiver, hvis banken har afvist din forespørgsel.

Når du låner penge af din fagforening og a-kasse sker det typisk via banker, som fx. Lån og Spar Bank. At det typisk sker via pengeinstitutter, er med til at sikre dig en fordelagtig rente som kunde. Det er svært at forklare dig dine eksakte muligheder, men hvis du tager kontakt til din fagforening, kan de helt sikkert gøre dig klogere.

Læs også: Lån penge som lærling eller elev

Hvad er dit udgangspunkt?

Når du overvejer et lån af a-kassen, kan det enten være du er lønmodtager, selvstændig eller står uden arbejde. Du vil jo typisk være medlem i alle tre situationer. Det er vigtigt at vide, dit udgangspunkt har meget at sige for dine muligheder og godkendelseschancer.

Hvis du står uden job, er du klart dårligere stillet, da indkomsten er mindre og økonomien mere skrøbelig. Du bør derfor altid have et realistisk syn på din egen privatøkonomi, i henhold til hvilke pengebeløb du efterspørger. At tro du kan søge om 100.000 kroner som arbejdsløs er meget optimistisk og en smule dumdristigt. For selv hvis du bliver godkendt, vil du få en rigtig presset økonomi.

Så hav hele tiden dit jobmæssige og indtjeningsmæssige udgangspunkt i baghovedet når du ansøger og beslutter, hvilke pengebeløb du beder om.

Se også: Online lån som selvstændig