Hvad koster et forbrugslån på 85000?

Er du kommet dertil, hvor et forholdsvist stort forbrugslån på 85000, er den bedste vej frem for dig? Og har du gjort det klart med dig selv, at du skal være forberedt på at betale penge tilbage og lægge penge til side hver måned efterfølgende?

Det kan blive vidt forskellige priser, du ender ud med, når du skal tage et lån, hvis du holder omkostningerne i baghovedet. Der er især fire vigtige parametre, når du skal låne penge. Det første er hovedstolen, som er de penge, du gerne vil låne. I dette tilfælde 85.000 kroner. Dernæst er der renten, som bestemmer hvor meget du skal betale, og løbetiden der bestemmer hvor lang tid du skal betale af.

Disse ting kan have forskellig størrelse alt efter, hvem du vælger som udbyder. Hovedstolen vil som nævnt tidligere være den samme, fordi du er kommet frem til et bestemt pengebehov. Som det fjerde har vi stiftelsesomkostningerne, der afhænger af hvilken udbyder du vælger og som du selvfølgelig også være opmærksom på, selvom det er en engangsomkostning.

Det kan 85.000 kr. koste dig

Vi har lavet vejledende udregninger for at give dig et godt indtryk af hvad omkostningerne kan være og ikke mindst et indblik i, hvilket betydning renteforskelle kan have:

  • Hovedstol: 85.000 kroner (det beløb, du gerne vil låne)
  • Rente: 9 eller 11 procent
  • Løbetid: 9 år
  • Startgebyr: 850 kr.

Det opstillede eksempel ovenfor er fiktivt, som vi har lavet for at vise dig, hvor meget renten betyder for den endelige pris, du skal betale for dit forbrugslån. Her vil prisen i det ene eksempel med en rente på 9 procent blive lige over 39.843.000 kroner, men med en rente på 11 procent kommer det op på omkring 49.599 kroner.

En forskel i rente på 2 procentpoint kan altså koste dig omkring 9.756 kr. i sidste ende, og det vil de fleste nok mene, er en god sum penge. Derfor skal du være opmærksom på renten og løbetiden.

Se også: Oversigt med lån på 85000

Sådan får du den laveste rente

Når du skal tage et lån, skal du se på det, som om du er ude og købe ind. Her vil du gå efter at få så meget for pengene som muligt og kan det ene mærke ikke tilbyde en god nok vare til en lav nok pris, går man videre. Det samme gælder udbydere af lån. Det er fuldt ud tilladt at shoppe efter det helt rigtige lån, og du kan sagtens indhente flere tilbud, uden det binder dig til noget.

Først når du har skrevet under på en kontrakt, har du sagt endeligt ja til et forbrugslån. Indtil din underskift pryder en lånekontrakt, kan du bruge de tilbud, du har indsamlet fra forskellige udbydere, til at presse prisen ned hos de andre, så du i sidste ende står med det bedst mulige tilbud og kan takke ja uden at skulle bekymre dig om, hvor vidt du kunne have fundet en bedre pris et andet sted.

Det kan godt være, det kommer til at tage et stykke tid at presse renten og dermed prisen ned (fx. ved at indhente flere tilbud), men kan du spare bare halvdelen af dette eksempel, er den tid vel godt givet ud?