Hvad koster det at låne 90000?

Det kan blive vidt forskellige priser du ender ud med, når du skal tage et lån på 90.000. Der er især fire vigtige parametre, når du skal låne penge.

Det første er hovedstolen, som er de penge du gerne vil låne. I dette tilfælde 90.000 kroner. Dernæst er der renten, som bestemmer, hvor meget du skal betale for lånet. Løbetiden som bestemmer hvor lang tid, du skal betale af. Det sidste parameter er stiftelsesomkostningen. Det er et engangsbeløb, som du betaler for at få lov til at låne penge i første omgang.

Se mere om hvad det koster at låne 90000 kr., hvor vi giver dig et priseksempel, der kan give et godt indtryk.

Priseksempel

Disse fire ting kan have forskellig størrelse alt efter, hvem du vælger som udbyder. Hovedstolen vil som nævn tidligere være den samme, fordi den bestemmer det beløb, du har brug for. Vi har nu fastsat følgende eksempel:

  • Hovedstol: 90.000 kroner
  • Rente: 14 procent
  • Løbetid: 108 måneder (9 år)
  • Stiftelsesomkostning: 1000 kroner

I dette eksempel vil prisen ende på 68.826 kroner for at låne beløbet. Den samlede ydelse vil derfor ende på 158.826 kroner. En debitorrente på 14 procent er dog også et højt eksempel. Gør man som kunde sit arbejde godt og forsøger at finde en lavere rente, vil man se markante forskelle.

Brug for lidt flere penge? Tjek vores oversigt med lån på 95.000.

Eksempel hvor renten nedsættes 3 procentpoint

Hvis vi giver det et forsøg og sætter renten ned med bare tre procentpoint, så vi arbejder med en debitorrente på 11 procent, men holder alle andre parametre ens, vil prisen ende på 47.402 kroner. Her kunne du altså spare omkring 20.000 kroner ved bare at holde øje med renten.

Vi har brugt en simpel online beregner til at finde frem til den endelige pris. Der findes mange låneberegnere på nettet, hvis du bare giver det en simpel søgning, hvor du kan indtaste alle vigtige informationer og slippe for selv at sidde med lommeregneren.

Sådan får du den lave rente

Når du skal tage et lån på 90.000 kr. skal du se på det, som om du er ude at købe ind. Her vil man oftest gå efter at få så meget for pengene som muligt og kan det ene mærke ikke tilbyde en god nok vare til en lav nok pris, går man videre til et andet mærke. Det samme gælder udbydere af lån.  Det er fuldt ud tilladt at, om så at sige, shoppe efter det helt rigtige forbrugslån, og du kan sagtens indhente flere tilbud, uden det binder dig til noget.

Først når du har skrevet under på en kontrakt, har du sagt endeligt ja til et lån. Indtil din underskift pryder en lånekontrakt, kan du bruge de tilbud, du har indsamlet fra forskellige udbydere, til at presse prisen ned hos de andre, så du i sidste ende står med det bedst mulige tilbud og kan takke ja uden at skulle bekymre dig om, hvor vidt du kunne have fundet en bedre pris et andet sted.

Det kan godt være, det kommer til at tage et stykke tid at presse renten og dermed prisen ned eller lede efter den bedste mulighed, men kan du spare bare halvdelen af det eksempel, vi har givet, er det tid godt givet ud.