Forventninger til lånemarkedet 2017

Forventninger til lånemarkedet i 2017

Seniorpraksis ønsker alle et godt nytår og ser her frem mod det nye år, i lånemarkedets tegn. Vi gennemgår vores forventninger til lånemarkedet 2017 og kombinerer det med et tilbageblik på de forrige år.

For der er sket meget i lånebranchen online, hvor mange nye firmaer og brands er kommet til, hvilket har skubbet markedet i en positiv retning. I forbrugerens perspektiv. Læs med her.

Vi forventer markedet ’sætter sig’

De seneste år har været kendetegnet ved at store aktører er kommet på markedet. Samtidig har eksisterende udbydere startet flere nye koncepter, som har givet dig en bred vifte af valgmuligheder som forbruger. Vi tvivler derfor på at der melder sig endnu en stor aktør på lånemarkedet i 2017.

Bank Norwegian og Santander Consumer Bank er hurtigt blevet populære, og vi tvivler på der kommer en ny aktør på banen af den størrelse. Der skal nok komme nye udbydere og muligheder på markedet, men næppe i den størrelsesorden. Man kan dog altid håbe!

Når vi specielt fremhæver de to, er det fordi de virkelig har rykket ved lånemarkedet i Danmark. Dels ved at de tilbyder rigtig store lånebeløb op til henholdvis 350.000 og 400.000 kr. Dels ved at de begge har vejledende renter der starter under 5 %. Deres indflydelse er derfor ikke til at tage fejl af. Man kan diskutere om der er plads til endnu en udbyder, af den størrelse.

Vores forventning er at markedet ’sætter sig’ og forbliver som det er nu, i store træk.

Der kommer nye udbydere til

2016 var et år hvor mange nye udbydere kom på markedet, men flere af dem havde en tilknytning til velkendte aktører som L’EASY med flere. Vi kan nævne EK, Solida Finans og Tryglån som tre af de udbydere der så dagens lys og var aktive i løbet af det forgange år.

Vi er overbeviste om at der kommer flere nye udbydere i 2017, omend flere af dem formegentlig vil have en tilknytning til eksisterende aktører. Uden det behøver at være negativt overhovedet. Det vil blot være din garanti og tryghed for, at det hele forløber professionelt.

Du har aldrig haft bedre lånemuligheder online

I vores optik har du aldrig haft bedre lånemuligheder online, end du har anno 2017. For ikke nok med at udvalget af firmaer er bredt, så kan du tilmed opnå lave renter og væsentlige fordele. At renterne starter under 5 % hos de billigste og at du kan få både forsikring, klippekort og andre fordele, tæller alt sammen på plussiden.

Det er muligheder og scenarier der slet ikke fandtes for bare 5-10 år siden, i hvert fald ikke i samme omfang. Der er kommet en sund konkurrence på lånemarkedet og vi forventer at der bliver taget nye skridt i 2017. Der er sket meget de senere år, specielt efter store aktører som Bank Norwegian og Santander Consumer er kommet til Danmark. Vi forventer og håber der bliver taget nye skridt i det kommende år.

Seniorpraksis.dk vil naturligvis følge udviklingen og holde dig opdateret, hvis der sker noget spændende eller nye udbydere melder sig på banen. Lånebranchen er på mange måder en dynamisk størrelse, der er interessant at følge.