Forbrugslån til julegaver vs. på afbetaling?

Forbrugslån til julegaver

Mangler du penge til køb af julegaver? Så har du enten mulighed for at optage lån til julegaver eller købe dem på afbetaling.

Vi ser på de fordele og ulemper du bør kende til. Samtidig viser vi dig flere af de gode firmaer online, som kan hjælpe dig med et forbrugslån til julegaver. Se hvordan du bedst får pengene til gaverne lige her.

Forbrugslån til julegaver

– Oversigt med gode og billige lånefirmaer

Vi starter med at fokusere på forbrugslån til julegaver, for det er den løsning flest vælger. Uanset hvad du vælger, kommer du jo til at betale af måned efter måned. Vælger du at låne penge online, findes der bare en række “gratis” muligheder i form af Vivus og Lendon. Se de gode muligheder her:

Hos Lendon og Vivus kan du søge op til 4.000 kr. gratis som ny kunde. En løsning der må være blandt de billigste. Mangler du flere penge, kan de andre udbydere være en mulighed og tilbyde dig fornuftige renter. Start med at ansøge uforpligtende via oversigten.

*Bemærk at du kun kan søge op til 4.000 kroner hos Vivus og Lendon som ny kunde. Det er kun eksisterende kunder der kan søge op til 10.000 kroner hos dem. Har du brug for mere end 4.000 kr., kan vi specielt anbefale dig Bank Norwegian. 

Fordele ved lån til julegaver

Hvad er fordelene ved at vælge lån til julegaver? Vælger du de omtalte gratis tilbud på markedet, er det en billigere løsning end afbetalingen. Det kan det ende med at være alligevel, for renten på din afbetalingsordning kan være meget forskellig.

En anden fordel er at du får et pengebeløb ind på kontoen, som du mangler. Hvis du har et gavebudget, ved du sikkert hvad du mangler på kontoen. Med et forbrugslån kan du få dette beløb ind på kontoen. Ved afbetaling er du “tvunget” til at betale for julegaven på den måde, til de omkostninger forhandleren har.

Vi mener kort sagt at lånet giver dig et større økonomisk overblik, da du får samlet alle afdrag og gæld ét sted, frem for hos 2-3 forskellige forhandlere. Her er fordelene opsummeret:

  • Penge direkte ind på kontoen
  • Alle afdrag samlet ét sted
  • Større økonomisk overblik

Se mere om lån til julegaver på Prisas.dk. De giver dig ligeledes gode råd til at spare penge i julen.

Ulemper

Vi mener der er få ulemper ved at søge penge til gaverne, hvis du ellers er opmærksom på renten og på at få valgt et billigt lån. Det eneste kan være, at du kan komme til at låne mere end du behøver. Enten fordi det er svært at estimere gavernes pris eller fordi du ikke har den strengeste disciplin med pengene. Men det er jo noget du selv kan ændre på.

  • Du kan komme til at låne mere, end du behøver.

Se også: Oversigt med lån på 55.000

Julegaver på afbetaling

Er du mere til julegaver på afbetaling, bør du være særlig opmærksom på hvilken rente og omkostninger det indebærer. Mange danskere tror det er billigt, men det er fordi man ikke bemærker omkostningerne på samme måde. Man betaler bare de månedlig afdrag, uden at tænke på de ekstra udgifter man bliver pålagt.

Uanset hvilken forhandler du køber hos, bør du derfor fokusere på åop og de samlede omkostninger. Hvor meget ekstra koster det dig, at betale over 6 eller 12 måneder. Det er meget sjældent det er helt gratis. Vi har set på fordele og ulemper ved at købe julegaver på afbetaling.

Fordele ved julegaver på afbetaling

Det kan være svært at få øje på fordele ved at vælge julegaver på afbetaling, frem for at låne til købet. Det er et godt alternativ, hvis du ikke ønsker mere gæld eller kan blive godkendt online. Du må bare ikke opfatte afbetalingen anderledes, for du skylder stadig penge til en kreditor og har derved gæld.

Dog kan det være en god løsning, hvis du køber store og dyre ting, hvor du samtidig kan få en god afbetalingsordning. Samtidig giver det naturligvis mere luft i økonomien, men det gælder for begge løsninger.

  • God løsning, når du skal finansiere dyre ting.

Ulemper

De primære ulemper vil være prisen og at du kan ende i en situation, hvor du skal betale af hos 2-4 forskellige forhandlere. Er der kun tale om én stor gave, kan det give mening, men ellers bliver det hurtigt meget uoverskueligt. Og meget dyrt.

I mange tilfælde mener vi at du kan finde billigere alternativer til at finansiere gaverne. Enten ved at finde en billig løsning online, hos banken eller ved at spørge din familie pænt. Helt alternativt, kan I ligeledes vælge at sænke gavebudgettet, hvis økonomien er meget presset.

Her er de primære ulemper opsummeret:

  • Det kan være en dyr løsning.
  • Du kan ende med at have afbetaling hos mange forhandlere.
  • Mindre overblik over økonomien.